Video marketing voor advocatenkantoren

Picture of Joost

Joost

Oprichter van objektiv, het productiehuis dat organisaties helpt bij video, animatie en Livestream / live streaming van A tot Z.

De veelzijdigheid van video als marketingtool is uitstekend te zien in een niche toepassing: videomarketing voor advocatenkantoren. Organisaties uit deze branche hebben veelzijdig contact met verschillende stakeholders. Denk bijvoorbeeld aan het binnenhalen van personeel, het communiceren van ingewikkelde materie en communicatie binnen het kantoor. 

Videomarketing kan in diverse vormen een handige tool zijn om marketingdoelstellingen te behalen. Objektiv denkt als dé externe videoafdeling van bedrijven ook geregeld met advocatenkantoren mee. In dit artikel worden handige toepassingen van video marketing voor advocaten toegelicht.

1. Video als onderdeel van recruitmentstrategie

Goed personeel is goud waard, dat weten advocatenkantoren ook. Het is niet voor niets dat dure recruitmentbureaus nodig zijn om geschikt personeel te vinden. Het is daarom des te waardevoller voor advocatenkantoren om vanuit eigen organisatie personeel te kunnen werven. Video kan kantoren op de juiste manier ondersteunen bij arbeidscommunicatie.

Video kan gebruikt worden om een kijkje te geven in de organisatie en daarmee vragen van potentieel personeel beantwoorden. Hoe ziet een werkdag eruit? Wat voor collega’s werken er bij het kantoor? Wat houdt de functie eigenlijk precies in? Video voor arbeidscommunicatie beantwoord deze en andere vragen. 

Door rekening te houden met het platform waarop de video(s) uitgezonden worden, kunnen diverse kanalen ingezet worden voor de digitale personeelswerving. Videomarketing kan uitstekend worden ingezet op onder andere Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Reddit en TikTok. Klik meer te lezen over videomarketing voor arbeidscommunicatie.

2. Lastige materie uitleggen met animaties

Kennisdeling is een belangrijk aspect van het creëren van naamsbekendheid en autoriteit. Maar, niet iedereen zit te springen op een longread van 5.000 woorden over de wettelijke complicaties van een bepaalde procedure. 

Video kan bij uitstek worden ingezet om ingewikkelde materie op een duidelijke manier over te brengen naar de doelgroep. De manier waarop dit gebeurt, heb je als kantoor zelf volledig in de hand. Zo blijft de externe communicatie in lijn met de huisstijl.

3. Video’s voor interne communicatie

Niet alleen externe communicatie kan effectiever door video te gebruiken, ook voor interne communicatie is video hét medium. Objektiv verzorgt voor een breed scala aan organisaties video’s voor interne communicatie. Een voorbeeld hiervan is een normaal weinig geopende nieuwsbrief. In videovorm kan de boodschap meer aandacht trekken, waardoor de boodschap beter onthouden wordt.

Advocaten en juristen spenderen een groot gedeelte van hun dag met het lezen van teksten. Maak het je personeel eenvoudig door te communiceren in de vorm van een video. Deze vorm van interne communicatie is duidelijker, sneller en efficiënter. Begin daarom vandaag nog met het inzetten van video voor interne communicatie.

4. Webinars en live streams

Als corona ons iets geleerd heeft, is het dat veel vergaderingen, evenementen en beurzen prima online gehouden kunnen worden. De drempel om daadwerkelijk deel te nemen aan een evenement wordt op deze manier verkleind. Deelnemers hoeven niet te reizen en kunnen vanuit hun kantoor of huis eenvoudig deelnemen. 

Ook voor evenementen in de advocatuur bieden webinars en live streams een uitkomst. Objektiv ontzorgt organisaties bij het organiseren van een webinar of live stream. Zo zijn wij in staat om onze mobiele studio op locatie op te bouwen, helpen we met het gehele concept en draaiboek en zoeken we voor je naar geschikte presentatoren en gespreksleiders. Zo zetten we gezamenlijk een evenement neer waar bezoekers wél op zitten te wachten. 

5. Social proof met testimonials

Mensen zijn sociale dieren. Reviews en social proof hebben een grote invloed op de beslissingen die wij maken. Daarom kan een videomarketing in de vorm van testimonials van tevreden cliënten zorgen dat je als kantoor minder aan acquisitie hoeft te doen. 

In een testimonial video deelt deze persoon of organisatie zijn/haar ervaring met jouw kantoor. Een video is dé manier om een succesverhaal te laten leven. Deze vorm werkt vele malen overtuigender dan een droge tekstuele testimonial.

6. Video marketingtool

Niet alleen produceren wij video voor interne communicatie of als arbeidscommunicatie. We draaien er niet omheen, videomarketing is een uitstekend acquisitiemiddel. Videomarketing zorgt voor meer vertrouwen, een groter (gratis) bereik, meer bezoekers naar je website (SEO), meer autoriteit op social media en maakt het contact met je doelgroep laagdrempeliger. 

Objektiv als video afdeling van jouw organisatie

Enthousiast geworden over de mogelijkheden van video marketing voor jouw organisatie? Objektiv ontzorgt advocatenkantoren op het gebied van video content. Wij verzorgen complete live streams op locatie, zetten jouw interne en externe communicatie om in animatie en video en zetten video in als onderdeel van de recruitmentstrategie. 

Direct aan de slag met video marketing? Neem direct vrijblijvend contact op via +316 52 31 10 13 of contact@objektiv.nl.

Meer blogs

Gratis intake

Wil jij voor jouw organisatie een video, animatie, talkshow of webinar maken? Wij willen je daar bij helpen en denken graag vrijblijvend mee. Vul je gegevens in en wij nemen contact op om een gratis telefonische intake in te plannen.